Accept inkomstförsäkring

I tider av ovisshet, i tider av varsel och ekonomisk oro, i tider av lågkonjunktur kan det vara en god idé att se över dina försäkringar och då inte minst inkomstförsäkringar. A-kassa i all ära, men är det verkligen tillräckligt för att täcka levnadskostnaderna för en hel familj?

Att bli arbetslös innebär för de flesta familjer en enorm tragedi, en enorm ekonomisk förlust och stora uppoffringar i vardagslivet. Då kan det vara skönt att veta att det finns något som heter Accept inkomstförsäkring.


Testa vad det kostar att försäkra upp till 80% av din verkliga lön i 300 dagar.
Det tar mindre än 1 minut och du får besked direkt på skärmen.

Accept inkomstförsäkring är en räddning för dig och din ekonomi om du skulle bli arbetslös en dag. Oavsett vilken A-kassa du är med i kan du teckna en värdefull inkomstförsäkring från Accept som kompletterar A-kassans ersättningstak.

Tecknar du Accept inkomstförsäkring går den in vid eventuell arbetslöshet och täcker inkomstbortfallet upp till 80% av din faktiska lön. A-kassan har ett ersättningstak på 80% av en lön på 18 700 kronor brutto.

Om du då till exempel tjänar 24 000 kronor brutto varje månad och blir arbetslös får du ändå bara ut 10 915 kronor netto från A-kassan utan inkomstförsäkring. Detta kan vara förödande för de flesta familjer som måste ha mat på bordet varje dag och samtidigt kunna betala räkningar för att inte få skulder och betalningsanmärkningar. Hade du tecknat Accept inkomstförsäkring minst 12 månader innan du fick kännedom om risken för arbetslöshet hade du fått ut närmare 15 000 kronor netto varje månad under hela A-kassans ersättningsperiod.

Accept inkomstförsäkring

Av detta exempel kan man utläsa att det inte är någon idé att köpa inkomstförsäkring om din lön understiger 20 000 kronor brutto i månaden.

Generella villkor för att köpa Accept inkomstförsäkring är att du är fast anställd, att du jobbar och är bosatt i Sverige samt att du är ansluten till A-kassan.

Rekommenderat:

Om oss

Privatinkomstförsäkring.se är en hemsida som skriver om inkomstförsäkringar. Vi ägs ej av någon av de bolag vi skriver om utan är helt fristående. Observera att vare sig försäkringsaktiebolaget Accept eller fackförbundet Unionen ej är ansvariga för den informationen som presenteras på webbsidan.