Försäkringsjobb – En bred yrkesroll

Att ha ett försäkringsjobb är att ha ett jobb med bred yrkesroll. Det finns många olika saker du kan göra om du vill jobba med försäkringar. Vad som passar dig beror på vad du är intresserad av och vad du har eller kan skaffa för utbildning för försäkring och arbeten inom branschen. Här kan du läsa mer om försäkringsjobb och olika inriktningar. Du kan även få information om hur du hittar lediga försäkringsjobb.

Att jobba med försäkringar

Att jobba med försäkringar innebär ofta att du arbetar kundnära med service, utredningar, försäljningar och liknande. Bra bemötande kan vara minst lika viktigt som kunskap om försäkringar och juridik. Vanliga yrkesområden för försäkringsjobb finns listade här nedan.

Vanliga yrkesområden

Nedan kan du se vanliga yrkesområden inom försäkringsbranschen.

Försäljning Skadereglering Produktutveckling Ledarskap
Försäkringsmäklare Försäkringshandläggare Produktutvecklare Marknadschef
Försäkringsrådgivare Skadereglerare Verksamhetsutvecklare Försäljningschef
Försäkringssäljare Skaderådgivare Analytiker Försäljningsansvarig
Riskbedömare/underwriter Försäkringsutredare Administratör Senior produktutvecklare

Lön

Medellönen för en försäkringsrådgivare eller försäkringsförsäljare ligger på 46 100 kronor. På chefsnivå är en medellön på 68 800 kronor. Om det inte är den högsta chefsnivån brukar medellönen ligga på 60 100 kronor. Inom detta yrke har kvinnor vanligtvis en lägre medellön än män inom samma yrken. Du kan läsa mer om medellöner hos SCB.

Hitta lediga försäkringsjobb

Hitta lediga försäkringsjobb hos Försäkringsjobb.se. Här finns mängder av lediga tjänster runt om i landet. Det går att dela in dem i mindre grupper om det är en särskild sorts arbeten du är intresserad av, som försäkringsrådgivare eller arbete med administration. Du kan enkelt få fram en lista med aktuella jobb och redan i listan kan du se var annonsen kommer ifrån, så du kan sålla ytterligare på det sättet, redan innan du klickar dig vidare till de olika annonserna.

Utbildning inom försäkring

Utbildning inom försäkring finns antingen på universitet eller yrkeshögskola. Det finns olika slags utbildningar som kan passa dig som vill ha ett försäkringsjobb. Arbetsgivaren är den som bestämmer vilka krav det är och vill du till exempel jobba med kundtjänst kan det ibland räcka med gymnasieutbildning. Kompetens inom ekonomi och juridik är eftertraktat. Även kombinationer av olika utbildningar kan vara till fördel, som exempelvis ingenjörsutbildning och kunskaper i företagsekonomi. Hitta en passande utbildning på Utbildning.se.

Fler artiklar