Trygghetsförsäkring

Trygghetsförsäkring och dess fördelar
En så kallad trygghetsförsäkring hjälper dig skydda både dig själv och din familj ekonomiskt mot sjukdom, skador, förtidspensionering och dödsfall. Själva grundtanken bakom en trygghetsförsäkring är att du ska kunna få någon form av ekonomisk hjälp om något oförutsett inträffar, som gör att du inte kan betala som förr.

I regel är trygghetsförsäkringar inte särskilt dyra per månad, men de kan göra mycket stor skillnad när det väl händer något, och allt fler väljer därför att skaffa denna typ av försäkring idag.

De flesta stora försäkringsbolag som jobbar med personförsäkringar har idag någon form av trygghetsförsäkring i sitt sortiment, men exakt vilken typ av försäkring som passar bäst beror till stor del på din situation, om du har lån, hur du bor och så vidare. Att välja bäst trygghetsförsäkring är med anledning av detta inte alltid särskilt lätt, då var och en måste göra en personlig översikt över vad som är viktigt och vad man vill ska ingå i försäkringen.


Testa vad det kostar att försäkra upp till 80% av din verkliga lön i 300 dagar.
Det tar mindre än 1 minut och du får besked direkt på skärmen.

Vad ingår i en trygghetsförsäkring?

Exakt vad som ingår i en trygghetsförsäkring varierar beroende på vilket försäkringsbolag du skaffar den hos. Det bästa sättet att ta reda på vad försäkringen omfattar är därför att läsa den aktuella försäkringens försäkringsvillkor.

I regel ingår dock moment som går in vid:

– Sjukdom
– Skador och handikapp
– Förtidspensionering
– Bortgång
Om något av dessa scenarion skulle inträffa får du helt enkelt ett litet tillskott till hushållskassan via försäkringen. Detta gör att det är lättare att bibehålla den levnadsstandard man är van vid även när något tråkigt inträffar, och att veta att detta är möjligt gör under för sinnesfriden!

Trygghetsförsäkring

Personlig trygghetsförsäkring
Det som är bra med trygghetsförsäkringar är att det hos många av de större försäkringsbolagen är möjligt att skräddarsy dem, så att försäkringen passar de egna behoven. Man kan betala en högre premie för att ha en mer omfattande försäkring, plocka bort moment som man kanske redan har en försäkring för, och så vidare. På så vis kan var och en få en försäkring som passar den egna ekonomin och de egna behoven, och med anledning av detta finns det egentligen ingen anledning att inte ha en trygghetsförsäkring, det gäller bara att hitta den rätta!

Teckna trygghetsförsäkring
Om du vill skaffa en sådan försäkring är det bästa att vända sig till några olika försäkringsbolag och begära en offert på försäkringen av dem. Be i detta skede även att få se villkoren för försäkringen, eftersom dessa som sagt skiljer sig åt en hel del. På så vis blir det lätt att jämföra både premiernas storlek och villkoren med varandra.

Rekommenderat:

Om oss

Privatinkomstförsäkring.se är en hemsida som skriver om inkomstförsäkringar. Vi ägs ej av någon av de bolag vi skriver om utan är helt fristående. Observera att vare sig försäkringsaktiebolaget Accept eller fackförbundet Unionen ej är ansvariga för den informationen som presenteras på webbsidan.