Inkomstförsäkring utan fackförbund

Inkomstförsäkring utan fackförbund – De möjligheter som finns
Att skaffa en inkomstförsäkring är ett bra sätt att säkra din nuvarande inkomst, utifall att du skulle bli arbetslös. Detta är en god ide eftersom a-kassan, som annars ger dig ersättning vid arbetslöshet, har ett ersättningstak. Detta innebär att den som har en något högre inkomst drabbas hårdare vid eventuell arbetslöshet än den med lägre inkomst, då gapet i inkomsten blir större.

Genom att skaffa en så kallad inkomstförsäkring kan man dock få 80 % av sin faktiska lön i ersättning (tillsammans med a-kassan), oavsett vad man tjänat tidigare.
Problemet med dessa försäkringar är för många att de ofta skaffas via det fackförbund som man är medlem i, eftersom många fackförbund och framför allt sådana som har många höginkomsttagare som medlemmar, försöker ordna denna typ av försäkring till sina medlemmar.


Testa vad det kostar att försäkra upp till 80% av din verkliga lön i 300 dagar.
Det tar mindre än 1 minut och du får besked direkt på skärmen.

Här kommer därför några tips på hur du kan skaffa inkomstförsäkring utan fackförbund, om du inte är med i facket:

Leta efter inkomstförsäkring utan fackförbund via nätets sökmotorer
Via dem går det nämligen både snabbt och lätt att hitta flera försäkringsbolag som erbjuder denna typ av försäkring, och som ytterligare en bonus kan du dessutom ofta hitta prisjämförelsetjänster, som kan hjälpa dig jämföra priser på försäkringar hos flera olika försäkringsbolag med automatik. Så det går inte bara lättare att hitta försäkringarna, det gör det även superenkelt att hitta den allra billigaste försäkringen!

Inkomstförsäkring utan fackförbund

Prova någon av de mest kända försäkringsbolagen

Några kända försäkringsbolag som erbjuder inkomstförsäkring utan fackförbund är bland annat:
Solid, som varit verksamt som försäkringsbolag sedan år 1993 och idag har över 3 miljoner kunder. Erbjuder massvis med olika försäkringar, och vill att alla deras försäkringar ska vara enkla att förstå.

Accept, som är ett privatägt försäkringsbolag som också erbjuder flera olika typer av försäkringar, bland annat just inkomstförsäkring utan fackförbund.
Tecknar man en inkomstförsäkring via någon av dessa, kallas det för individuell inkomstförsäkring.
Viktigt att tänka på när man ska skaffa inkomstförsäkring utan fackförbund
Innan du tecknar en inkomstförsäkring utan fackförbund är det otroligt viktigt att du läser igenom villkoren för den försäkring som intresserar dig, eftersom olika försäkringars villkor skiljer sig stort från varandra.

Det finns i regel en hel del gemensamma nämnare olika inkomstförsäkringar emellan, men det är ändå bra att ta en titt på villkoren för att se så att inte viktiga undantag och restriktioner som påverkar just dig finns med där.

Det kan även vara bra att ta en extra titt på kvalifikationstiden (dvs. hur länge du måste ha jobbat innan du får ersättning) och karenstiden, då detta är detaljer som brukar skilja sig åt en hel del mellan olika försäkringar, och detta kan bland annat göra att vissa försäkringar är direkt olämpliga för dig.

Premiens storlek är också något de flesta vill snegla lite extra på. Värt att känna till om detta är att premiens storlek ofta hänger ihop med lönens storlek. Så ju högre lön, desto högre premie bör du vara beredd att betala. (Men å andra sidan får du ju även högre ersättning om du skulle bli arbetslös sen)

Rekommenderat:

Om oss

Privatinkomstförsäkring.se är en hemsida som skriver om inkomstförsäkringar. Vi ägs ej av någon av de bolag vi skriver om utan är helt fristående. Observera att vare sig försäkringsaktiebolaget Accept eller fackförbundet Unionen ej är ansvariga för den informationen som presenteras på webbsidan.